محل تبلیغات شما

انتخابات در طول انقلاب اسلامي بعنوان مظهر و تجلي گاه ظهور مردم در تعيين سرنوشت خويشتن است  ، كه حضور آگاهانه  مردم در صحنه سياسي و اجتماعي قطعا تأثير شگرفي در زندگي مردم را مي تواند برجاي گذاشته و آثار منفي و مثبت آن قطعا در تمام عرصه هاي زندگي آيندگان هم بي تاثير نخواهد بود .

انتخابات عرصه مقايسه ، سوابق سياسي ، اجتماعي ، دانش ،  اهداف و  برنامه هاي نامزدهايي است كه بنوعي قصد دارند با اعتماد سازي ، راي مردم را اخذ و به خواسته هايشان جامه عمل بپوشانند .  طبيعي است كه عملي شدن  برنامه ها و شعارها ي نامزدها بستگي به ويژگي هاي خاصي دارد كه نامزدهاي مورد نظر از آن برخوردارند و تشخيص اين امر مهمترين وظيفه موكلاني است كه مي خواهند افرادي را براي 4 سال، نه  بعنوان وكيل يك شهر و منطقه ، بلكه بعنوان وكيل ملت ايران در مجلس شوراي اسلامي  انتخاب كنند .

همانطور كه توجه به فرمايشات حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري که فرمودند :  مجلس شوراي اسلامي »مرکز همه قانونها و قدرت ها است و »مجلس شوراي اسلامي ، حساس ترين بعدي است که نظام اسلامي ايران از آن به سمت هدفهاي خود عبور مي کند اهميت و قداست مجلس و ضرورت دقت مردم در انتخاب نامزد سالم را مضاعف مي سازد.

در اين راستا مقام معظم رهبري  مهم ترين شرايط يك نماينده را داشتن 4 شرط  متديّن، کارآمد، دلسوز و شجاع دانسته و مي فرمايد : اگر اين چهار شرط در نماينده اي جمع شد، همان کاري را که شما آرزو و توقّع داريد، انجام خواهد داد. نماينده بايد متديّن باشد. بي ديني و بي تقوايي چيز بدي است؛ هرجا باشد، انسان را آسيب پذير مي کند. اگر در جاي حسّاس باشد، آسيب پذيري آن بسيار گران تمام خواهد شد. نماينده بايد کارآمد هم باشد. بعضي ها متديّن هستند، اما از آن ها کاري ساخته نيست. بايد به گونه اي باشند که بتوانند وظايفي را که بر عهده شان قرار دارد، انجام دهند. سوم اين که دلسوز مردم ( بخصوص طبقات محروم ) باشد و براي آن ها کار و فکر کند. من در انتخاباتِ دوره ي قبل گفتم نامزدهاي انتخابات مراقب باشند خود را وامدار ثروتمندان و قدرتمندان و امثال اين ها نکنند. اگر کسي وامدار دستگاه ها و اشخاص و وامدار پول و قدرت شد، ديگر نمي تواند براي مردم دلسوزي کند. پس دلسوزي هم يک شرط بزرگ است. شرط چهارم اين است که نماينده ي مردم بايد شجاع باشد. اين ملت، ملت شجاع و آزاده اي است؛ ملتي است که تهديد قدرتهاي متکبّر جهاني او را به عقب نمي نشاند؛ بنابراين نماينده ي او هم بايد شجاع باشد و نترسد؛ شجاعت در مقابل دشمن، شجاعت در مقابل باطل، شجاعت در پذيرش حرف حق.(1)

غير از موارد فوق قطعا يك نامزد انتخاباتي بايد حداقل شرايط ذيل را هم داشته باشد تا بتواند به وظيفه سنگين خود عمل نمايد .

- اصالت خانوادگي ، مردمي و ساده زيست بودن و دوري از زندگي تجملاتي از مشخصه بارز يك نامزد است كه حتما بايد مورد توجه منتخبين قرار گيرد .

- صداقت و پرهيز از دروغگويي و دادن وعده هاي غير عملي به مردم 

- شناخت كامل و اشرافيت به مسايل و مشكلات مبتلابه مردم جامعه .

- زجر كشيده و درد مند بودن و آشنايي با نحوه زندگي اکثريت مردم

- شجاعت از مهمترين و اصلي ترين مشخصه هاي يك نامزد انتخاباتي است كه اگر چنين نباشد قطعا در دفاع از حقوق مردم و مطالبات بحق آنها موفق نخواهد بود .

- داشتن سوابق كاري روشن و شفاف و آشنا به مسايل مختلف فرهنگي ، اجتماعي ، اقتصادي و سياسي جامعه و همچنين مسايل اداري بر اساس تجربيات. 

- داشتن قدرت تجزيه و تحليل مسايل كه بتواند تصميمات صحيحي را اتخاذ نمايد .

- قدرت نفوذ و شخصيت فردي و يا قدرت نفوذ كلام و همچنين توانايي ايجاد ارتباطات اجتماعي ، سياسي در سطح منطقه و فراتر از منطقه

-  داشتن تخصص  و بهره مندي از آن در كميسيون هاي مرتبط.

- داشتن برنامه و علاقمند به خرد جمعي و بهره مندي از ديدگاه عمومي مردم .

- عمل گرا بودن به تمام اهداف و برنامه هاي اعلام شده 

- سلامت و پاكدامني  در مورد مسايل مالي و اخلاقي .

- دين داري ، تقوا و پرهيزگاري و الگو بودن به لحاظ شخصيتي ، اخلاقي ، پايبندي عملي  به اصول انقلاب و ولايت مطلقه فقيه

- امانت داري ، عدالت محوري ، داشتن نظم و انضباط در كليه امور .

-  – داشتن روحيه صداقت ، صراحت در عين پايبندي به اصول انساني و اخلاقي

- داشتن سوابق سياسي ، اجتماعي شفاف و غير شناور 

- داشتن روحيه  انتقاد پذيري ، انعطاف پذيري ، مبارزه با فساد و توانايي تحقيق و تفحص از تخلفات احتمالي بخصوص (مراکز اقتصادي) و غرق نشدن خود و بستگانشان در مفاسد اقتصادي و رانتي 

- تعقل گرايي ، اعتدال گرايي ، دانايي ، کرامت و سلوک نفس

- توانايي در ايجاد وحدت ، همدلي و وفاق شهرستان هاي حوزه انتخابيه و دوري از ايجاد هر گونه اختلافات قومي، قبيله اي 

- توانايي تعامل با رسانه ها و بيان فعاليت هاي خود در رسانه ها ، گروه ها و انجمن هاي صنفي و مدني 

- داشتن ادب و برخورد مودبانه و روحيه جذب  شهروندان و رعايت حقوق تمام مردم منطقه حتي كساني كه به وي راي نداده اند .

- كارآمدي و  توانايي ارايه طرح هاي توسعه محلي و ملي 

- آشنايي به حقوق اساسي و تلاش و فهم در تصويب قوانين مترقي و حذف قوانين زايد و ضعيف توانايي نظارت بر حسن اجراي قوانين.

- داشتن صبر ، حوصله ، متانت ، تواضع و فروتني و روحيه تعامل و انصاف در قضاوت و خارج نشدن از دايره انصاف و م با نخبگان در تصميم گيري هاي كلان و خرد و همچنين جلسات مكرر با مردم 

____---------------

1) بيانات مقام معظم رهبري در نمازجمعه 82/11/24

 

برگرفته از  آوای ماکو 
http://avayemaku.ir/culture/67-%D9%88%DB%8C%DA%98%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3.html

فرصت طلبی - اپورچونیسم یا اپورتونیسم (Opportunisme)

پوپولیست و لیبرال ها

پوپولیسم چیست؟ پوپولیست کیست؟

، ,مردم ,كه ,ها ,بايد ,مي ,است كه ,از آن ,ها و ,يك نامزد ,است که

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بهداشت روان